dimecres, 2 de novembre del 2011

Segle XXII. 2ª Part.


La descoberta de l'Element zero* l'any 2147 va revol·lucionar el camp de la ciència. S'inicià una gran recerca d'aquest material a Mart, fins que un any després es trobà quelcom encara més sorprenent, i que canviaria per sempre la visió humana envers la buidor del Cosmos.

El 2148 EC la humanitat descobrí un petit búnquer de tecnologia altament avançada d'origen desconegut sota la superfície de Mart, a gran profunditat, a la regió de Promethei Planum al pol sud. Era la evidència irrefutable de vida no humana a l'espai. Però l'antiguitat de les restes trobades feia difícil creure que l'espècie alienígena encara existís.
La notícia fou com una bomba (i encara avui dia estem entre fascinats i trasbalsats per la troballa) i tot començà a canviar, tant a la Terra ( o la Mare Terra, com li diuen els colons de la Lluna i Mart) com a les colònies.
Els sentiments estaven molt dividits. Hi havia gent emocionada amb la idea de no estar sols a l'Univers. D'altres tenien por. Alguns governs invertiren grans fortunes en noves tecnologies militars per defensar-se de possibles atacs alienígenes. Altres governs invertiren en protocols diplomàtics per fer una trobada pacífica amb els nous veïns. Esclatà la moda "UFO"(OVNI) i tothom deia haver-ne vist un. La sèrie televisiva Expedient X, que feia més d'un segle que no s'emetia enlloc, es tornà a reemetre. La gent famosa vestia amb robes raríssimes que segons els dissenyadors de moda era com devien vestir els extraterrestres. Es van veure un munt de bajanades en massa poc temps.
Totes les religions trontollaren. Especialment l'Esglèsia Catòl·lica, que ja feia més d'un segle que havia perdut força, prestigi i credibilitat. En canvi l'Esglèsia de la Cienciologia guanyà en adeptes malgrat haver estat una religió marginal i ridiculitzada a tot arreu, doncs era la religió que es basava en la creença que la civilització humana prové dels extraterrestres. Fos com fos, totes les religions hagueren d'adaptar-se als nous esdeveniments per poder sobreviure, i canviaren les versions que preconitzaven. Moltes han anat desapareixent en perdre gairebé tots els seus creients.
Si per alguna cosa serví la descoberta, fou per unir a tota la humanitat. De sobte, els antics prejudicis no semblaven tenir importància, i les discriminacions racials, minvaren a tot el planeta. Les persones deixaren de veure diferències dins la seva espècie, i concentraren la seva xenofòbia en allò desconegut que no tenia nom. No podien anomenar "marcians" als antics habitants de Mart, perque també s'anomenen marcians els humans que hi viuen. Continuaren existint conflictes culturals, però ja no era una qüestió de pigmentacions de pells. Les diferències entre sexes també deixaren de ser raons de discriminació. La humanitat havia necessitat de l'existència dels extraterrestres per adonar-se que era una espècie compacta amb forts lligams històrics i biològics, i que s'havia de protegir, en comptes d'autodestruir-se.

Investigant a partir dels descobriments tecnològics d'aquella antiga espècie potser ja extinta, es descobreixen els camps d'efecte de massa.** Això conduí al desenvolupament dels viatges a velocitats més ràpides que la llum(FTL/MRL) i començà una exploració molt més detallada del sistema solar.

*L'Element zero (0 nombre atòmic, símbol químic Ez), també conegut com 'eezo', és un material poc comú que, quan es sotmet a un corrent elèctric, allibera l'energia fosca que pot ser manipulada en un camp d'efecte de massa, augmentant o disminuint la massa de tots els objectes dins d'aquest camp. Aquest "efecte de massa" s'utilitza d'innombrables formes, per exemple, per construir estructures sòlides amb materials massa resistents a la manipulació. .
L'Eezo es genera quan la matèria sòlida, com un planeta, es veu afectat per l'energia d'una supernova.
**Els camps d'efecte de massa es creen mitjançant l'ús d'element zero. L'Element zero pot augmentar o disminuir el contingut en massa de l'espai-temps quan se sotmet a un corrent elèctric a través de l'energia fosca. Amb un corrent positiu, la massa és major. Amb un corrent negatiu, la massa es redueix. Com més forta sigui la corrent, major serà la magnitud de l'efecte de massa.

No hi havia moltes expectatives d'aconseguir entendre les dades trobades al búnquer alienígena, però l'afany de coneixements feu que l'investigació avancés a un ritme trepidant. L'any 2149 s'aconseguí traduïr el llenguatge de l'espècie, seguint un codi de desencriptació i fent servir un disc de dades que contenia una mena de "Pedra Rossetta". Gràcies a aquell disc es sapiguè com s'autoanomenava l'espècie: Eren els Proteans.
Seguint la informació de les dades traduïdes trobades a Mart, els científics descobriren que Caront, el satèl·lit de Plutó, en realitat era una gegantesca peça de tecnologia proteana abandonada, un relé de massa, recobert per una capa de varis kilòmetres de glaç.

Un cop activat,  s'envià el primer equip d'exploració a través del relé. Descubriren que la gegantesca màquina permetia viatjar instantàniament milers d'anys llum fins un altre relé de massa amb el que estigués sincronitzat en una altra part de la galàxia.

Aliança de Sistemes
Es firmà el tractat de l'Aliança de Sistemes, que representa a les 20 nacions humanes més poderoses. Al principi no es volia tenir en compte la Lluna ni Mart, per la baixa població i per la seva dependència del planeta Terra. A les colònies hi hagueren avalots i demostraren que podien autogestionar-se sols. La Terra no els concedí la independència però els acceptà dins l'Aliança i amplià la seva carta de drets per por a perdre el poder sobre les colònies. L'Aliança de seguida esdevingué la punta de llança militar i exploradora de la Humanitat.

L'any passat, el 2151 EC, es creà una gran flota de naus per defensar un imperi que s'expandia ràpidament i començà la construcció d'una enorme estació espacial militar: la estació d'Arcturus, a la confluència de varis relés de massa importants.
Aquest darrer any succeí un accident a l'Estació Espacial Internacional Singapur. La seva població patí l'exposició a l'element zero en forma de pols. Aproximadament el 30 % dels nens nascuts allà després de l'accident pateix de tumors cancerígens.

Aquest any, el 2152 EC, gràcies a l'Element Zero, han començat els viatges low-cost a l'espai. Qualsevol persona amb un sou normal pot fer turisme a la Lluna o a Mart, o visitar els seus éssers estimats a les estacions espacials d'arreu del Sistema Solar.
I també és un any important pel món dels esports. Per primera vegada a la història, els Jocs Olímpics es faràn fora de la Terra. La Lluna es presentà candidata i guanyà per immensa majoria com a amfitriona per aquest gran esdeveniment.

I jo me'ls perdré, els Jocs. Mai he estat a la Lluna. Si em donen uns dies de permís d'aqui a un temps, hi faré una escapada. Tant de bo Catalunya guanyi moltes medalles!

2 comentaris:

  1. Tan de bo algun dia podem guanyar medalles com a país que hauriem de ser :) i tan de bo aquest dia estigui al caure!

    ResponElimina
  2. Segur que si. Ben aviat serem un poble lliure! ;) Només cal seguir lluitant i no acotar mai més el cap.

    ResponElimina