dimarts, 22 de novembre del 2011

Dies Veneris

Sala d'audiovisuals
He quedat a la sala d'audiovisuals amb la Tau. Fa molts dies que no ens veiem més que a l'hora de dinar i sopar, i de vegades ni això. Aquest vespre projecten una nova pel·lícula que s'acaba d'estrenar a la Terra i a les altres colònies. S'anomena "Do Androids Dream of Electric Sheep?".
És un remake de Blade Runner però amb un guió molt més fidel al llibre que la va inspirar. M'encanta la original, però és veu massa obsoleta. Ja tocava que algú en fes una nova versió amb bons efectes especials. Avui dia continúa considerant-se un film de gènere futurista. Però la ciència-ficció de la que parla ja no és quelcom inversemblant. Les intel·ligències artificials que s'estan creant gairebé són rèpliques perfectes dels humans. De vegades em fa por pensar en el que pot passar si algun dia les màquines es tornen contra els seus creadors. Seriem incapaços de distingir-les de nosaltres... Però per sort, mai arriben a semblar del tot humans. Sempre falla algun detall, i és que produïr un cos sintètic que sembli orgànic és una tasca encara impossible, que jo sàpiga.
Ara passaré per la bugaderia a recollir el vestit que em va deixar la meva amiga, així li podré tornar quan la vegi. Les sabates ja les hi tornaré més tard, que no vull anar carregada tota l'estona.
Ara surt amb una de les soldats que va conèixer al Rainbow. La noia és molt bufona, espigada i riallera. La seva pell és del color del banús, i té els cabells curts molt rinxolats. És de la República de Gàmbia, un petit país del continent africà. Crec que la Tau se n'està enamorant, i em sap greu per ella. Els militars de l'Aliança marxaràn de Demèter quan els científics hagin comprovat que no hi ha cap element perillós per a la supervivència humana. L'Aliança només està aqui per evacuar la colònia en cas de risc de catàstrofe natural. I la Tau ho sap, però té l'esperança que la Bintou (que així s'anomena la noia) sigui una de les escollides per romandre a Demèter com a força de seguretat permanent.
Espero que avui es controlin una mica. És força incómode anar amb una parella que no para de fer manetes. No és que em molesti per res personal, és que m'irrita estar explicant alguna cosa i de sobte veure que s'estan menjant la boca mentre els hi parlo. I això durant el dinar. No vull ni imaginar com serà durant la sessió de cinema.

Ahir vaig rebre els arxius amb les cartes de la rebesàvia comprimides. He començat per les últimes, però no he trobat res útil per la meva recerca. Hi ha cartes de vàries persones, però majoritàriament de l'Alba, una lleidatana amb qui la meva avantpassada s'escrigué tota la vida. És curiós que empressin el correu postal durant el segle XXI. Aleshores ja existia el correu electrònic i molt poca gent enviava cartes de paper. És com si haguessin volgut anar a contracorrent del progrés. Però pels diaris també sé que utilitzaven internet, xarxes socials i altres sistemes moderns de l'època. El cas és que van aconseguir que les seves cartes arribessin fins el dia d'avui, cosa que té molt mèrit. Si haguessin emprat correus electrònics, ja no s'en conservaria cap.

Marxo cap a la sala d'audiovisuals. Tant de bo hi hagin crispetes!

8 comentaris:

  1. Parlant de Blade Runner m'has tocat la fibra!!! XD Una gran pel·licula, que segons sembla tindrà segona part! (no sé si riure o plorar!!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs les últimes notícies diuen q continuarà la història uns anys després del primer Blade Runner. Segons sembla el Ridley Scott voldria que en Harrison Ford hi tingués algun paper secundari. (Després de veure Prometheus, no sé com encarar aquesta notícia!) jajaja

      Elimina
    2. XD Perque? A mi Prometheus em va agradar. :P

      Elimina
  2. És una peli que ha causat una divisió d'opinions brutal! (tinc amics als què els hi ha encantat, però a mi no) :P
    Visualment és increible, i el ritme de la història és molt bo... Però hi ha unes errades de guió, q a mi em van fer força mal! (es treuen el casc sense tenir en compte q l'atmosfera pot estar contaminada, rebutgen anar acompanyats per l'equip militar -tot i no saber què es trobaran-, i la mort dels 2 primers científics a mans dels aliens ÉS de Parbulari!!!) ... no continuo per no desvetllar res,... xo les errades continuaven. A més, la Charlize Theron està completament desaprofitada! (i ja no diguem el Guy Pearce).
    És una bona peli, però m'esperava més d'ella. XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó en tot el que dius. XD Però igualment m'agrada. :P

      Elimina
    2. I ho respecto!! XD
      Com he dit abans, la pel·lícula ha causat gran divisió d'opinions!!... i això també diu molt a favor d'ella (almenys no deixa indiferent!) jajaja

      Elimina
    3. Cert. XD En realitat em va marcar molt. Aquella mateixa nit, després del cine, vaig tenir malsons amb la peli. SPOILER per qui no l'hagi vist:
      Somiava que era la protagonista i que marxava amb la nau, però que em moria de gana i de sed ja que dins la nau aquella no hi havia res per alimentar humans.
      Potser també em va agradar perque sóc tirànida a warhammer 40000. I tot el que sigui Aliens...

      Elimina