dijous, 27 d’octubre del 2011

Segle XXII. 1ª Part.

Centre d'investigació de l'Element Zero a Mart


A principis del segle XXII, la Humanitat terrestre continuava malversant recursos i patint conflictes, però el progrés s'havia imposat i per tant, els procesos de pau i l'evolució cap a un sistema d'estabilitat i benestar era imparable. Els països més bel·ligerants eren marginats per totes les potències fins que arribaven a una entesa pacífica. Les energies netes triomfaren a la fi després de més d'un segle de lluites ecologistes i es prohibí l'ús dels recursos contaminants. Minvaren les catàstrofes naturals. Augmentà la qualitat de l'aire i l'aigua en poc temps i millorà la fertilitat, produïnt-se un creixement demogràfic sobtat però ben acceptat.

La població a la Lluna es mantenia estable i començava a augmentar el flux turístic. Era un turisme de luxe i molt pocs s'ho podien permetre aleshores.

L'any 2103 de l'Era Comuna, l'Agència Espacial Europea fundà el primer assentament humà permanent a Mart, a les "Valles Marineris" (Valls del Mariner). La ciutat marciana s'enclavà a les gegantines valls d'Eos Chasma, envoltades de canyons de terra i sorra, just després d'haver-se confirmat la presència de grans corrents subterrànies d'aigua. Durant les excavacions per canalitzar l'aigua cap a la superfície moriren varis treballadors a causa de les boires de diòxid de carboni.

Els següents anys a la paraterraformació, s'instal·laren centenars de colons seleccionats eugenèsicament. Hi haguè manifestacions a la Terra en contra d'aquestes mesures discriminatòries, però el procés de selecció no varià.
Nau Presó
S'enlairà la primera Nau-Presó espacial per a criminals extremament perillosos, que orbitaria al voltant de la Terra, sense opció d'escapar amb vida per a cap reclús que ho intentès, dirigida per control remot des d'una nau militar exterior, i únicament tripulada per funcionaris robòtics de primera generació. Un projecte pioner amb molt d'èxit.

L'any 2123 EC vaig nèixer jo. Fou l'any que es creà Extranet per comunicar les colònies entre elles i la Terra. En un gran referèndum a nivell mundial es decidí que fos una xarxa gratuïta i oberta a tothom. Per primer cop les families emigrades pogueren contactar de nou amb els seus parents terrícoles.

L'any 2137 EC la Corporació Energètica 新燃料 (Xin ránliào-Nou Combustible) aconseguí extreure Heli-3 de l'atmosfera de Saturn. És escàs a la Terra ja que el camp magnètic i l'atmosfera el rebutgen, però està present de forma prou abundant a la resta de l'univers perquè es produeix a les estrelles. S'havia investigat molt al camp de la fissió nuclear a causa de les seues possibilitats com a catalitzador o per les seues possibilitats com a combustible del futur.

L'any 2143 EC s'acabà de construir la Estació Gagarin a l'òrbita de Plutó (en honor a Yuri Gagarin, el primer humà en orbitar la terra), col·loquialment coneguda com Salt Zero per les proves de llançament i intents fallits de viatges més ràpids que la llum(FTL) i que la Altavelocitat coneguda fins aquell moment. Esdevinguè l'estructura més llunyana que havia fet mai l'home.
Gagarin va ser utilitzada com a estació de telemetria per l'exploració de l'espai profund, i per dur a terme experiments perillosos. En els primers anys, l'estació va servir com un lloc segur per avaluar i crear les Intel·ligències Artificials més perfectes que s'havien desenvolupat fins el moment. I es digitalitzaren els primers cervells.


L'any 2147 EC es descobriren unes minses quantitats d'element zero a Mart. Començà una gran investigació d'aquest nou element misteriós.


I d'ençà d'aquella troballa canvià tot.
 Però ara toca submergir-me en el son profund de la letargia diària...

2 comentaris:

  1. Un dels secrets de les sagues més famoses de la Literatura (Senyor dels Anells, Dune, Harry Potter,...) ha consistit en aconseguir crear un univers prou creible per encabir la història que volien explicar.
    I pel que estic veient això és precisament el que fas amb aquesta història. Has pensat fins al més mínim detall, per fer entendre el món on es troba l'Ona.
    No és una tasca fàcil (ho sé prou bé) d'aquí que et feliciti de tot cor!
    Ja tinc ganes d'avançar més en la història!

    ResponElimina
  2. Bé, he d'admetre que el mèrit no és només meu. L'Ona va començar com un fan fiction de Mass Effect, que ja era un univers molt complex amb una història molt ben elaborada. Jo només he afegit més detalls a la cronologia i el meu toc personal. Però m'afalaguen molt les teves paraules. Gràcies per seguir llegint la història! :)

    ResponElimina