dijous, 13 de desembre del 2012

La noia fantasma

No hem volgut atabalar en Dzeko ni la seva ostatge. Els hem deixat sols mentre es rentaven a sota del saltant d'aigua de l'Edén. Pel que hem vist, la noia no parla, i ens té pànic. En Dzeko diu que està commocionada, com en shock. Ella l'ha intentat matar quan s'ha adonat que la estava seguint cap a les profunditats de la cova orgànica. No ha entrat en detalls en les seves explicacions, però ha hagut de colpejar-la per desarmar-la i lligar-la, i després han quedat envoltats per la mucositat de la roca i han passat hores abraçats contra les parets, fins que la cova ha tornat a expandir-se.

En tota aquella estona la Ghost (que així és com anomenem la noia fantasma, ja que no sabem el seu nom), no ha dit mot. En Dzeko ha intentat connectar amb ella a través del sistema telepàtic de comunicació, però es veu que la noia té un programa anti-intrusió digne d'un magnat de l'Aliança. Deu ser algú important. Però que hi fa aquí? Necessitem respostes, i si no col·labora, les hi haurem d'arrencar com sigui.

La Tau i en Píter estàn muntant una mena de cel·la de contenció a dins la cabina del G-Wagon. No podem permetre que la ostatge escapi i ens delati. Encara que no arribaria gaire lluny. Si ha hagut de robar-nos provisions, si s'ha amagat a les coves tot aquest temps, és que té por de l'exterior. Sabem que no pertany a l'Aliança. Si fos així, no hauria matat al soldat que la va descobrir. Tampoc pertany a la Fundació Alfa Humanis. La seva arma és una pista important, per que només la pot haver aconseguit a través d'algun peix gros del negoci armamentístic. El seu uniforme no té cap símbol, cap sigla ni emblema. Però és un uniforme únic, més avançat que qualsevol uniforme militar de l'Aliança, dissenyat per ser invisible i indetectable a qualsevol entorn. Està clar que va arribar aquí amb un propòsit, però quin?

El que més ens intriga és com va arribar aquí. I si és la única supervivent de la primera base científica demeterenca? Potser va veure com mutaven tots els seus antics companys. Potser va haver de fugir dels seus amics mentre intentaven matar-la. Però no... No és una científica. La seva equipació no té res a veure amb la dels científics. No pot pertànyer al primer assentament humà.

En Pòl·lux frisa per poder-la agafar per banda i treure-li la informació a la seva manera. No és que li agradi la idea, però és com li han ensenyat a actuar als interrogatoris quan no hi ha disponible el "sèrum de la veritat". En casos com aquest, on ens hi juguem la vida, entenc que sigui necessari l'ús de la força per saber si estem convivint amb un element perillós o,  si pel contrari, no hi ha cap risc i pot pertànyer al nostre grup. De totes formes, dubto que en Dzeko ens deixi apropar-nos a la noia per interrogar-la. Ens ha dit que la pot fer parlar, que li donem temps i confiem en ell.

A la Tau el que més li intriga és el color dels seus cabells. La Ghost té els cabells totalment blancs, i no pot ser que els porti tenyits, perque si va arribar amb les naus de colonització, ja se li veurien les arrels. Aquesta és una altra incògnita. Va arribar amb l'Argonauta, com nosaltres? O va venir amb una nau diferent, en un altre moment? Si va arribar amb una nau pròpia... encara tindriem una oportunitat. Però és una idea absurda. Si tingués una nau, no s'hauria quedat a la cova.

Tenir els cabells blancs sent tan jove és una cosa ben estranya. Si fos albina es podria entendre, però no crec que ho sigui. I si és un efecte secundari de viure a les coves? Potser ha passat tant temps a la foscor que el seu cos ha començat a empal·lidir per una manca de melanina i de llum solar. O potser sí que és albina i s'ha passat tot aquest temps a les profunditats de la cova per que li fa mal la llum diürna. Potser és per beure aigua sense depurar... o ha menjat alguna planta o animal que li ha el·liminat la pigmentació...

Sigui el que sigui, ho sabrem quan en Dzeko aconsegueixi comunicar-se amb ella. Ara mateix la deu estar rentant, ja que no hem deixat que la deslligui. Romandrà sota vigilància fins que sapiguem la seva identitat i la raó del seu mutisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada